فروش محصولات یا خدمات یک شرکت استفاده میشود. یادگیری بیشتر در مورد استراتژیهای بازاریابی میتواند روشهای شما را برای دستیابی به مخاطبان هدف بهبود بخشد.
در این مقاله توضیح میدهیم که استراتژی بازاریابی چیست، درباره چرایی اهمیت آن بحث میکنیم، 17 استراتژی بازاریابی را همراه با مثال فهرست میکنیم و نکاتی را در مورد نوشتن استراتژی بازاریابی خود ارائه میکنیم.
کسبوکارها استراتژیهای بازاریابی ایجاد میکنند تا آگاهی بهتری از محصول یا خدمات خود به مصرفکنندگان منتقل کنند. توسعه یک استراتژی بازاریابی به شرکت اجازه می دهد تا توسعه محصول را ساده کرده و اهداف روشنی را ایجاد کند.سپس شرکتها میتوانند کمپینهای خود را در جهت آیندهنگر هدایت کنند که مشتریان را به احتمال زیاد برای خرید محصولات یا خدمات خود جذب کند.
استراتژیهای بازاریابی شامل ارزش پیشنهادی کسبوکار، پیامهای کلیدی برند و دادههای جمعیتشناسی مشتری هدف است. بازاریابی اغلب به این مؤلفههای استراتژی به عنوان چهار «ص» اشاره میکند:محصول: یک استراتژی بازاریابی محصول یا خدماتی را که کسب و کار ارائه می دهد، همراه با اطلاعات مرتبط مانند عملکرد و ضمانت، توصیف می کند.قیمت: کسبوکار مشخص میکند که چه قیمتی برای محصول خود استفاده میکنند و به قیمتهای عمدهفروشی و فصلی، بستهبندی و انعطافپذیری قیمت میپردازد.مکان: استراتژیهای بازاریابی به مکان یا توزیع محصول برای تحویل، از جمله حمل و نقل و انبارداری میپردازد.ترفیع: کسب و کار با استفاده از تاکتیکهایی مانند تبلیغات، روابط عمومی و پیشبرد فروش، نحوه بازاریابی محصول خود را برنامه ریزی میکند.
انواع مختلفی از استراتژیهای بازاریابی برای کسب و کارها وجود دارد که هنگام تلاش برای دستیابی به مشتریان باید در نظر بگیرند. در زیر فهرستی از چند استراتژی بازاریابی رایج با مثالهایی آورده شده است:
1. Business to Business (B2B)بازاریابی تجارت به کسب و کار (B2B)
مشاغلی را هدف قرار میدهد که به سایر مشاغل میفروشند.
مثال: برای کمک به دستیابی به مشتریان بیشتر، یک کسب و کار کوچک جورابهای خود را به یک فروشگاه بزرگ می فروشد.
2. فراخوان برای اقدام (CTA)
بازاریابی فراخوانی به مشتریان انگیزه میدهد تا فوراً اقدام به خرید، ملحق شدن یا انجام برخی اقدامات دیگر کنند. این شامل ثبت نام برای یک سرویس یا تکمیل خرید پس از مشاهده یک آگهی است.
مثال: یک مجتمع آپارتمانی یک ایمیل تبلیغاتی می فرستد که میگوید “همین امروز ثبت نام کنید!” برای تشویق مصرف کنندگان به اجاره روزانه.
3. بازاریابی نزدیک (CRM)
بازاریابی نزدیک، که به عنوان “بازاریابی مجاورتی یا بیش از حد محلی” نیز شناخته میشود، عمل استفاده از Wi-Fi یا بلوتوث برای ارسال تبلیغات به افرادی است که در شعاع نزدیک از یک تجارت هستند.
مثال: یک پیتزا فروشی محلی برای کسانی که در شعاع 10 مایلی رستورانشان هستند کوپن میفرستد تا بازگشایی آنها را تبلیغ کند.
4. محتوا
بازاریابی محتوا به دنبال ایجاد و به اشتراک گذاری مطالب آنلاین مانند وبلاگ ها، پستهای رسانههای اجتماعی یا ویدیوها است. استراتژی آن برانگیختن علاقه به محصولات یا برندهای خاص بدون تبلیغ مستقیم هیچ برندی است. همچنین آگاهی از برند را افزایش میدهد و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار مشتریان قرار میدهد.
مثال: یک شرکت تولید کننده شامپو سگ یک وبلاگ معمولی مینویسد و به مشتریان نکات نظافت سگ را ارائه می دهد.
5. مستقیم
بازاریابی مستقیم با برقراری ارتباط با مشتریان از طریق پست، آگهی، ایمیل و سایر مواد تبلیغاتی بدون استفاده از شخص ثالث انجام میشود. تمرکز شرکتها بر روی داشتن یک فراخوان برای اقدام و شخصی سازی پیامها برای مصرف کنندگان است.
مثال: برای تبلیغ ویژه بهار خود برای بریدن چمن، یک شرکت محوطه سازی بروشورهایی را روی درهای خانههای اطراف میگذارد.
6. تنوع
بازاریابی تنوع تفاوتها در فرهنگها و زیر گروهها مانند سن یا جنسیت را تایید میکند. شرکتها را تشویق میکند تا داستانی فراگیر ایجاد کنند که تجارب گروههای اقلیت را نشان میدهد و آنها را به محصول خود جذب میکند.
مثال: برای احترام به جمعیت LGBTQ+، یک شرکت پوشاک یک تی شرت رنگین کمانی با نسخه محدود برای ماه افتخار ایجاد میکند.
7. ایمیل
بازاریابی ایمیلی یک پیام تجاری را از طریق ایمیل به گروه بزرگی ارسال میکند. شرکتها با استفاده از لیست ایمیل مشتریان هدف، تبلیغات و به روز رسانیهای شرکت را توزیع می کنند. لیستهای ایمیل با ترغیب مصرف کنندگان به ثبت نام در ازای دریافت پاداشهایی مانند کتاب الکترونیکی یا آزمایشی رایگان، رشد میکنند.
مثال: یک گروه روزنامه، یک ایمیل انبوه برای مشترکین قبلی ارسال میکند که یک معامله را تبلیغ می کنند تا در صورت اشتراک مجدد، 20 دلار صرفه جویی کنند. پایین ایمیل دارای یک دکمه بزرگ است که چشمک میزند “هم اکنون مشترک شوید”.
8. بشارت
بازاریابی تبشیری یک پایگاه طرفداران برای تبدیل شدن به مدافعان یک تجارت یا محصول خاص ایجاد میکند. مشتریان آنقدر به محصول اعتقاد دارند که دیگران را متقاعد به خرید آن میکنند.
مثال: سارا به یک گروه رسانههای اجتماعی برای شرکت شلوار یوگا مورد علاقه خود میپیوندد و در یک رویداد فروش لباسهای این برند شرکت میکند.
9. رایگان
بازاریابی رایگان هدایای رایگان یا فروش محصولات با هزینه کم را ترویج میکند تا فروش محصولی با ارزش بالاتر را تشویق کند. بازاریابی رایگان، دید برند را افزایش میدهد و به مشتریان اجازه میدهد تا محصولات یا خدمات جدید را قبل از تعهد امتحان کنند.
مثال: یک سرویس پخش یک دوره آزمایشی رایگان سه ماهه برای بررسی خدمات خود و در نظر گرفتن خرید اشتراک ماهانه ارائه می دهد.
10. توده
هدف بازاریابی انبوه فروش جهانی با ایجاد پیامهایی است که به مخاطبان گسترده ای مربوط میشود. برای دستیابی به بیشترین افراد، شرکتها از رسانههای جمعی برای انتشار پیام خود استفاده میکنند.
مثال: یک شرکت صابون خود را تبلیغ میکند، محصولی روزانه که همه استفاده میکنند، که شما را تمیزتر از محصول رقیب خود میکند.
بازاریابی طاقچه شامل تبلیغات برای نیازهای یک گروه خاص است. با تقسیم بندی از یک بازار بزرگتر، کسب و کارها می توانند رویکرد منحصر به فردتری برای تبلیغات داشته باشند و از سایر برندها متمایز شوند.
مثال: یک شرکت محصولات تمیز کننده محصولاتی را ایجاد می کند که سازگار با محیط زیست هستند تا برای کسانی که از محیط زیست آگاه هستند جذاب باشند.
12. آنلاین
بازاریابی آنلاین شامل تبلیغات دیجیتال، انفجار ایمیل، پستهای رسانههای اجتماعی، ویدئوهای وب سایت و پستهای وبلاگ می شود. شرکتها از تکنیکهای بهینهسازی موتور جستجو (SEO) استفاده میکنند تا اطمینان حاصل کنند که محتوای آنها رتبه خوبی در موتورهای جستجو دارد.
مثال: یک بنر پاپ آپ در یک وب سایت تبلیغ میکند که اگر به یک شرکت بیمه خاص بروید چقدر پول پس انداز می کنید.
13. رابطه
بازاریابی رابطه مند بر تقویت روابط با مصرف کنندگان فعلی برای ایجاد وفاداری به برند و تعهد بلندمدت تمرکز دارد. شرکتها از فناوری برای ذخیره دادههای مربوط به مشتریان استفاده میکنند تا تبلیغات شخصیتر را ارائه دهند و معاملات ویژه ارائه دهند.
مثال: یک فروشگاه خرده فروشی کوپنهای تخفیف تولد را برای مشتریانی که در برنامه پاداش آنها ثبت نام کرده اند ارسال میکند.
14. کمیابی
بازاریابی کمیابی از ترس مشتری از از دست دادن چیزی که در حال پیشرفت است سوء استفاده میکند. شرکت ها از وحشت کمبود برای فروش بیشتر استفاده می کنند. روشهای کمیاب گاهی شامل در دسترس قرار دادن محصولات در اختیار گروهی از افراد برای افزایش تمایل به خرید کالا است.
مثال: یک آگهی تجاری به مشتریان میگوید: «تا زمانی که وسایل موجود است عجله کنید تا این اسباببازی جدید را تهیه کنید» تا مشتریان را بترساند که فکر کنند قبل از فروخته شدن یا در دسترس نشدن اسباببازی باید همین الان خرید کنند.
15. فصلی
بازاریابی فصلی محصولات را در یک زمان خاص از سال نشان میدهد. این کمپینهای بازاریابی را حول رویدادهای مهم مرتبط با صنعت متمرکز می کند. بازاریابی فصلی اغلب مصادف با تعطیلات بزرگ مانند چهارم ژوئیه و روز یادبود است.مثال: یک گل فروشی تبلیغاتی برای خرید یک دوجین گل رز با قیمت تخفیف دار در حوالی روز ولنتاین برگزار میکند.
16. مخفیانه
بازاریابی مخفی یک استراتژی است که برای تبلیغ نامحسوس یک محصول، معمولاً به عنوان بخشی از مشارکت با یک برند دیگر استفاده میشود. قرار دادن محصول در فیلمها و تلویزیون یک شکل محبوب از بازاریابی مخفی است.
مثال: شخصیت اصلی در یک فیلم تعطیلات عاشقانه یک قهوه فوری با نام تجاری محبوب را در آشپزخانه زیبایش دم میکند.
17. دهان به دهان
بازاریابی دهان به دهان به اشتراک گذاری اطلاعات به صورت شفاهی از فردی به فرد دیگر است. مشتریان راضی محصولات و خدمات را مستقیماً به دیگرانی که به دنبال چیزهای مشابه هستند توصیه میکنند.
مثال: جولیا اپراتورهای تلفن همراه را تغییر میدهد و از خدمات مشتریان و تخفیفهای ارائهشده توسط شرکت جدید آنقدر تحت تأثیر قرار میگیرد که خواهرش را نیز تشویق میکند تا اپراتور را تغییر دهد.
در اینجا چند نکته برای نوشتن استراتژی بازاریابی برای شرکت شما آورده شده است:
منحصر به فرد بودن خود را آشکار کنید:
مشخص کنید چه چیزی شما را از رقبای خود متمایز میکند و هنگام ایجاد استراتژی بازاریابی، این تفاوت ها را برجسته کنید.
مشتریان خود را بشناسید:
مشخص کنید که مشتریان ایده آل شما چه کسانی هستند و درک درستی از آنچه میخواهند، نیاز دارند و از شما انتظار دارند به دست آورید تا بتوانید آنها را به طور دقیق هدف قرار دهید.
انعطاف پذیر باشید:
فرمول ها، مانند 4Pهایی که در بالا ذکر شد، ممکن است برای محصولات و نه خدمات مؤثرتر باشند.
بازاریابی ماهرانه ممکن است به تطبیق در استراتژی شما و ایدههای خلاقانه نیاز داشته باشد.
درباره رقبا تحقیق کنید:
تبلیغات رقبای خود را در رسانههای چاپی، پخش، آنلاین و اجتماعی بررسی کنید تا نمونههایی از کمپینهای موثر و ضعیف را بیابید.
به بودجه پایبند باشید:
هنگام نوشتن یک استراتژی بازار، در یک بودجه تعیین شده باقی بمانید و نحوه ایجاد رشد مالی کمپین شما را پیگیری کنید.
ابتدا باید شما را با مفهوم «بازاریابی» آشنا کنیم. بازاریابی مفهومی فراتر از تبلیغات و فروش است. به زبان ساده، به کل چرخهٔ شناسایی و ارتباط با مشتریان بالقوه و درک نیاز و خواستهٔ آنها تا ترغیب و متقاعدکردن مشتریان برای خرید محصولات، بازاریابی میگویند. با این تعریف، احتمالاً معنای استراتژی بازاریابی هم تا حد زیادی برایتان روشن شد: برنامهای بلند یا کوتاهمدت است که هر شرکتی، برای آموزش و معرفی محصولات به مشتریان احتمالی، ترغیب آنها به خرید و رسیدن به اهداف بازاریابی تعریفشدهٔ جانبی میچیند.
هر ایده و تفکری که بتواند به افزایش بازدید سایت کمک کند تا مخاطبین بیشتری با سایت آشنا شوند و در نهایت ، آنها را به مشتری تبدیل نماید، استراتژی سئو نام دارد.